Oudheidkamer in kerstsfeer

Deze kerstvakantie gaat de Oudheidkamer vier middagen open om iedereen in de gelegenheid te stellen de ouderwetse kerstsfeer te proeven. Het pittoreske museum is sfeervol verlicht, zodat het geheel er nóg lieflijker uitziet dan normaal. Een bezoekje waard!

Ook in (over)grootmoeders tijd werd Kerstmis gevierd met lichtjes, lekker eten en gezelligheid. Voor dat laatste kwamen de spelletjes en voorleesboeken tevoorschijn. Tijdens de kerst-openstellingen liggen de oudhollandse gezelschapsspelletjes klaar in de Oudheidkamer. Wie zin heeft mag lekker aan tafel gaan zitten spelen.

De vrijwilligers van de Oudheidkamer hebben het proeven van de kerstsfeer letterlijk genomen, want ze bakken gemberkoekjes en tulband volgens een oud recept. Bezoekers van het museum mogen ze proberen. Op gezette tijden neemt een vrijwilliger een boek ter hand om een mooi verhaal voor te lezen aan de keukentafel. Hier kan geen smartphone tegenop!

De Oudheidkamer is op 24, 27, 28 en 29 december geopend van 14 tot 17 uur. Museumkaarthouders en mensen met een Texelpas krijgen gratis toegang.