Welkom bij Oudheidkamer Texel

Welkom in Oudheidkamer Texel; één van de oudste huizen op Texel met een inrichting uit de tijd van oma’s oma. Het huis, de kruidentuin en de vrijwilligers staan klaar om bezoekers het Texelse leven van vroeger te laten ervaren.

Tentoonstelling

De tentoonstelling ‘Tot in de puntjes verzorgd’ is ook dit jaar nog te zien op de bovenverdieping van het museum. Er wordt kleding getoond die rond 1870 op Texel werd gedragen; van onderkleding tot zondagse kleding. Filmpjes tonen het aankleedproces en ook de verschillende onderdelen van  de Texelse kap zijn te zien. Het was een hele kunst om alle plooien precies even groot te maken!

Tarief

Het pittoreske museum in het centrum van Den Burg is van maandag t/m zaterdag te bezoeken. Om de drempel voor jongvolwassenen te verlagen, betalen zij gereduceerd tarief. Voor bezoekers van 4 t/m 25 jaar bedraagt de entree € 2,50. Volwassenen betalen € 4,50. Met een Texelse museumkaart of de landelijke Museumkaart is de entree gratis. Tijdens de Museumweek, van 1 t/m 7 april, mogen mensen ook met de Museumkaart van een ander gratis naar het museum. Dit is een landelijke actie van de Museumvereniging en geldt voor alle musea waar de Museumkaart geldig is.

  • Entree Oudheidkamer