Zustermuseum van Kaap Skil

De Oudheidkamer is een zustermuseum van Kaap Skil in Oudeschild. Beide musea belichten verschillende aspecten van de Texelse geschiedenis. Ze werken nauw samen onder de koepel van de Stichting Texels Museum. Het kaartje voor Kaap Skil is ook geldig als entreebewijs voor de Oudheidkamer.

Kaap Skil

Kaap Skil is een uniek museum op Texel dat internationale prijzen ontving voor de architectuur en exposities met VOC-vondsten, VOC-schepen (spectaculaire maquette), een levendig openluchtmuseum en een klassieke windmolen. Zowel binnen als buiten is veel te zien en beleven!

Naar de website van Kaap Skil

Stichting Texels Museum

Vier Texelse musea werken samen onder de hoede van de Stichting Texels Museum. Naast de Oudheidkamer en Kaap Skil zijn dat Ecomare en de vuurtoren. De koepelorganisatie heeft een eigen website, waar u terecht kunt voor informatie, de jaarverslagen en het Strategisch Plan 2016-2020.