Speciale activiteiten

Deze zomer veel activiteiten rond Aagje Luijtsen, waaronder lezingen en wandelingen. Maar er zijn ook kruidenworkshops en diverse andere mogelijkheden, zoals groepsarrangementen of een bruiloft.

Kruidenworkshops

Op 19 juli en 15 augustus zijn er workshops geneeskrachtige kruiden in de Oudheidkamer. Start om 19 uur. Kosten € 15,-, opgeven bij Nieteke Roeper via 0222-318673 of spang@dds.nl.
In de workshops leert u meer over de geschiedenis van de kruidengeneeskunde en de toepassing van diverse kruiden. In het museum gaat u zelf met kruiden aan de slag, onder het genot van (kruiden)hapjes en drankjes.

Aagje-wandelingen

In de zomer zijn er regelmatig gratis Aagje-rondleidingen door Den Burg voor bezoekers van de Oudheidkamer. De wandeling ‘in de voetsporen van Aagje Luijtsen’ begint om 12 uur bij het museum. U bezoekt plekken die Aagje in haar brieven beschrijft en ontdekt dat er nog heel wat van de achttiende eeuw terug te vinden is in het dorp.
De data zijn:

  • 7 en 21 juni
  • 5, 12, 19, 26 juli
  • 2, 9, 16, 23, 30 augustus

Start 12 uur, aanmelden vanaf 11 uur in het museum, gratis voor bezoekers van de Oudheidkamer.

Trouwen

De Oudheidkamer is een officiële trouwlocatie. Voor een intiem huwelijk (maximaal 6 gasten) in een bijzondere ambiance!

Groepen

Groepen zijn van harte welkom in de Oudheidkamer. Vanwege de beperkte ruimte graag vooraf aanmelden. In overleg kunnen groepen ook buiten de officiële openingstijden terecht in het museum.  De Oudheidkamer is van 1 november t/m 31 maart normaal gesproken gesloten. Voor groepen kan het museum in deze periode wel worden opengesteld. Om dit in deze maanden te regelen belt u met Kaap Skil: 0222-314956 of stuurt u ruim van te voren een e-mail aan de Oudheidkamer.