Spannende speurtochten

Klim naar de zolder van de Oudheidkamer, Texel

In de Oudheidkamer zijn twee speurtochten voor kinderen uitgestippeld. Avonturiers vanaf tien jaar ontdekken tijdens de tocht welke spullen een zeemansvrouw tweehonderd jaar geleden gebruikte. Kleinere kinderen gaan op zoek naar alle oude afbeeldingen van dieren.

Vanaf 10 jaar: Aagje-speurtocht

Een speurtocht door het museum voor kinderen vanaf 10 jaar. Dit jaar staat de tentoonstelling in het teken van de zeemansvrouw Aagje. Zij woonde 200 jaar geleden in Den Burg. Aagje schreef brieven aan haar man op zee. In die brieven vertelt ze veel over de alledaagse gang van zaken in die tijd. Probeer maar eens uit te zoeken hoe Aagje’s huishouden er in die tijd aan toe ging. Geen elektriciteit en geen waterleiding bijvoorbeeld……

Vanaf 4 jaar: “Zoek de dieren”

Dit is een foto speurtocht voor kinderen vanaf 4 jaar. Hun ouders gaan natuurlijk ook op zoek.. Kijk maar eens hoe vaak dieren vroeger afgebeeld werden. Dat zie je hier in het museum. Dieren, zoals paarden, koeien en honden waren heel belangrijk. Zij deden het zware werk, gaven melk, of hielpen bij het bewaken van het huis.